Sakarya'nın Kocaali ilçesinde akademik çalışmayla hazırlanan "Spor Tarihiyle Kocaali" kitabının lansmanı yapıldı.

KOCAALİ
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Kocaali Denizcilik Meslek Yüksekokulunda düzenlenen tanıtım töreninde konuşan Kocaali Kaymakamı Haluk Koç, Spor Tarihiyle Kocaali isimli kitap; bir emeğin ürünü olduğunu dile getirdi.

Mülkiye amirler olarak üzerinde en çok durduğumuz üç temel konu biride spordur. Birincisi eğitim, ikincisi ruhun terbiyesidir ki bunu da sanatla mümkün olur. Üçüncüsü ise beden terbiyesi ile olur. Bu üçünü birbirinden ayırmamız mümkün değildir.  Özellikle burada kitap olarak hazırlanan bu düşünceyi paylaşan herkese şükranlarımı sunuyor, emeği geçenleri tebrik ediyorum” dedi.

Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar, iki yıl süren tiziz çalışma sonunda ortaya çıkan eserin gelecek nesillere kılavuz olacağını vurgulayan Acar, "Bu eser, geçmişi günümüzle buluşturacak ve geleceğe aktaracak olan önemli bir eserdir.  Kitapta Futboldan voleybola, Güreş’e, okçuluğa, altelimize dair ne varsa bulabileceksiniz. Ayrıca Kocaali'mizin sporla ilgili yetişen önemli değerlerine tek tek yer verildi. İnanıyorum ki bu eser gençlerimizinde kendisine örnek olacak ve bayrağı daha da ileriye taşımak için ilham kaynaklarından biri olacaktır." dedi.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Süleyman Acar, 1956 yılından günümüze kadar emeği olanların tek tek işlendiği bu kitap Kocaali ve Sakarya için önemli bir eserdir.  Spor alanında, çocuklarımızın, gençlerimizin hemen hemen hepimizin ilgilendiği spor alanları hepimiz için sağlık, zihin ve ahlak demektedir.  Bu üç kavram ise toplumları toplum yapan en önemli etkenlerdir” ifadelerini kullandı.

Programda, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, Türkiye Yazarlar Birliği Sakarya Şube Başkanı Fahri Tuna, Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Yaşar Zımba ve Kitabın Yazarı Oğuzhan Kır’da konuşma yaptı.

Başkan Acar, program sonunda kitabın oluşturulmasında emeği geçenlere hediyeler taktim etti.

Son düzenlenme Tarihi: 2023-12-27 Paylaş: